AlphAroma (NZ) Bron: brouw-bier.nl - Alles wat de amateur bierbrouwer of bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier AlphAroma werd ontwikkeld bij het Riwaka Research Station in Motueka, Nieuw-Zeeland. Deze hop is onstaan door een vrije bestuiving van de Tetraploid Smooth Cone (USDA 66056). Is vrijgegeven in 1983, hoewel het oorspronkelijk werd gekweekt einde jaren 1970. AlphAroma wordt nog steeds verbouwd, maar is moeilijk verkrijgbaar. AlphAroma Land Nieuw-Zeeland Type AB Aroma Samenstelling Alfazuren 5.8-10.9 % Cohumulon 27 % Humulon Betazuren 2.4-4.8 % Colupulon Hopoliën 0.98-1.52 ml/100 gr Myrceen 44.3-65.2 % Humuleen 12.2-23.6 % Caryofylleen 3.4-7.7 % Farneseen 3.19-6.68 % Selineen Linalool Totaal polyfenolen Xanthohumol Hopbel Grootte Compactheid Lupuline kleur Lichtgeel Groei, oogst en opslag Oogstperiode Laat Opbrengst 1088-2805 kg/ha Opslag 70-75 %AA/6 M @ 20 °C Te vervangen door Uitleg over de getoonde gegevens