Amarillo (US) Bron: brouw-bier.nl - Alles wat de amateur bierbrouwer of bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier Amarillo is een vrij nieuwe Amerikaanse hopsoort gekweekt door Virgil Gamache Farms Inc. De combinatie van een hoog alfazuur gehalte en een citrus aroma, zorgt er voor dat deze hop zowel als bitter- en aromahop gebruikt kan worden. Het myrceen gehalte is één van de hoogste, wat de grapefruit/sinaasappel arome geeft. Hoewel het rendement relatief laag is, is de Amarillo hop is een relatief forse groeier. Amarillo Land Verenigde Staten Type AB Aroma Citrus, bloemig, tropisch fruit. Samenstelling Alfazuren 8-9 % Cohumulon 21-24 % Humulon Betazuren 6-7 % Colupulon Hopoliën 1.5-1.9 ml/100 gr Myrceen 68-70 % Humuleen 9-11 % Caryofylleen 2-4 % Farneseen 2-4 % Selineen Linalool Totaal polyfenolen Xanthohumol Hopbel Grootte Klein Compactheid Compact Lupuline kleur Geel Groei, oogst en opslag Oogstperiode Halverwege Opbrengst 1350-1800 kg/ha Opslag 60 %AA/6 M @ 20 °C Te vervangen door Cascade (US)Centennial (US)Ahtanum (US)Chinook (US) Uitleg over de getoonde gegevens