Apollo (US) Bron: brouw-bier.nl - Alles wat de amateur bierbrouwer of bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier Apollo (Hopsteiner 0151) is ras met een zeer hoog alfazuur gehalte, die is ontwikkeld door het Hopsteiner fokprogramma en uitgebracht in 2006. Het is goed bestand tegen meeldauw, heeft een goede opslagstabiliteit en een laag cohumulon gehalte. Dat maakt dit ras tot een goede bitterhop. Wanneer je deze hop tegen het einde van het koken toevoegt, geeft een sterke grapefruit en hoppig aroma. Apollo Land Verenigde Staten Type B Aroma Grapefruit, zeer 'hoppig' Samenstelling Alfazuren 15.0-19.0 % Cohumulon 24-28 % Humulon Betazuren 5.5-8.0 % Colupulon Hopoliën 1.5-2.5 ml/100 gr Myrceen 33-55 % Humuleen 20-35 % Caryofylleen 14.0-20.0 % Farneseen <1.0 % Selineen Linalool Totaal polyfenolen Xanthohumol Hopbel Grootte Klein tot gemiddeld Compactheid Compact Lupuline kleur Geel Groei, oogst en opslag Oogstperiode Opbrengst 2900-3350 kg/ha Opslag 80-90 %AA/6 M @ 20 °C Te vervangen door Columbus (US)Tomahawk (US)Zeus (US)Nugget (US) Uitleg over de getoonde gegevens