Extra Styrian Dana (SI) Bron: brouw-bier.nl - Alles wat de amateur bierbrouwer of bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier Extra Styrian Dana (ook wel Dana genoemd) is ontstaan uit de Hallertau Magnum (DE) en een Sloveense wilde hop bij het Slovenian Institute of Hop Research and Brewing in Žalec. Extra Styrian Dana Land Slovenië Type AB Aroma fruitig, citrus, intense hop aroma Samenstelling Alfazuren 12.5-18.8 % Cohumulon 30-34 % Humulon Betazuren 4.2-6.0 % Colupulon 55-58 % Hopoliën 2.4-3.9 ml/100 gr Myrceen 42-60 % Humuleen 15-22 % Caryofylleen 6-8 % Farneseen 6-9 % Selineen Linalool 0.5-1.0 % Totaal polyfenolen Xanthohumol 0.5-0.7 % Hopbel Grootte gemiddeld Compactheid compact Lupuline kleur Groei, oogst en opslag Oogstperiode vroeger-halverwege Opbrengst 1700-2600 kg/ha Opslag Te vervangen door Uitleg over de getoonde gegevens