Ga naar artikel

Extra Styrian Dana (SI)

Bron: brouw-bier.nl - Alles wat de amateur bierbrouwer of bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier Extra Styrian Dana (ook wel Dana genoemd) is ontstaan uit de Hallertau Magnum (DE) en een Sloveense wilde hop bij het Slovenian Institute of Hop Research and Brewing in Žalec.

Extra Styrian Dana
Land Slovenië
Type AB
Aroma
fruitig, citrus, intense hop aroma
Samenstelling
Alfazuren 12.5-18.8 %
Cohumulon 30-34 %
Humulon
Betazuren 4.2-6.0 %
Colupulon 55-58 %
Hopoliën 2.4-3.9 ml/100 gr
Myrceen 42-60 %
Humuleen 15-22 %
Caryofylleen 6-8 %
Farneseen 6-9 %
Selineen
Linalool 0.5-1.0 %
Totaal polyfenolen
Xanthohumol 0.5-0.7 %
Hopbel
Grootte gemiddeld
Compactheid compact
Lupuline kleur
Groei, oogst en opslag
Oogstperiode vroeger-halverwege
Opbrengst 1700-2600 kg/ha
Opslag
Te vervangen door
Uitleg over de getoonde gegevens