Hallertau Blanc (DE) Bron: brouw-bier.nl - Alles wat de amateur bierbrouwer of bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier Deze hop is ontstaan uit een kruising tussen Cascade en een mannelijke Hüll-kweekvariant. Deze variëteit werd ontwikkeld in het Hopfenforschungszentrum te Hüll en in 2012 op de markt gebracht. Hallertau Blanc Land Duitsland Type AB Aroma bloemig-fruitig aroma, passievrucht, grapefruit en ananas Samenstelling Alfazuren 9-12 % Cohumulon 22-26 % Humulon Betazuren 4.5-5.5 % Colupulon Hopoliën 1.2-1.5 ml/100 gr Myrceen 50-75 % Humuleen 0.2-3 % Caryofylleen 0.2-2 % Farneseen <1 % Selineen Linalool 0.2-0.5 % Totaal polyfenolen Xanthohumol 0.2-0.4 % Hopbel Grootte gemiddeld Compactheid compact Lupuline kleur Groei, oogst en opslag Oogstperiode laat Opbrengst Opslag Te vervangen door Nelson Sauvin (NZ) Uitleg over de getoonde gegevens