Hallertauer Perle (DE) Bron: brouw-bier.nl - Alles wat de amateur bierbrouwer of bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier Perle is afkomstig van Hopfenforschungszentrum te Hüll. Deze variëteit heeft een goede resistentie tegen meeldauw en een zeer hoge opbrengst. Geregistreerd in 1978. Werd na 1990 heel populair bij de hopkwekers. Hallertauer Perle Land Duitsland Type A Aroma hoppig en iets fruitig en bloemig Samenstelling Alfazuren 4.0-9.0 % Cohumulon 29-35 % Humulon Betazuren 2.5-4.5 % Colupulon 48-60 % Hopoliën 0.5-1.5 ml/100 gr Myrceen 20-35 % Humuleen 35-55 % Caryofylleen 10-20 % Farneseen <1 % Selineen 0.2-0.7 % Linalool 0.2-0.6 % Totaal polyfenolen 3.0-5.0 % Xanthohumol 0.4-0.5 % Hopbel Grootte klein-gemiddeld Compactheid gemiddeld Lupuline kleur donkergeel Groei, oogst en opslag Oogstperiode gemiddeld-laat Opbrengst 1400-1800 kg/ha Opslag 70-85 %AA/6 M @ 20 °C Te vervangen door Hallertauer Perle (US)Nothern Brewer (DE)Nothern Brewer (UK) Uitleg over de getoonde gegevens