Hallertauer Taurus (DE) Bron: brouw-bier.nl - Alles wat de amateur bierbrouwer of bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier Hallertauer Taurus is afkomstig van Hop Research Centre te Hüll. Deze variëteit heeft een zeer hoog alfazuur gehalte. Deze bitterhop werd geregistreerd in 1995. Hallertauer Taurus Land Duitsland Type B Aroma Samenstelling Alfazuren 12.0-17.0 % Cohumulon 20-25 % Humulon Betazuren 4.0-6.0 % Colupulon 38-48 % Hopoliën 0.9-1.4 ml/100 gr Myrceen 30-50 % Humuleen 23-33 % Caryofylleen 6-11 % Farneseen <1 % Selineen 4.0-8.0 % Linalool 1.0-1.5 % Totaal polyfenolen 3.0-4.0 % Xanthohumol 0.9-1.0 % Hopbel Grootte gemiddeld Compactheid gemiddeld Lupuline kleur geel Groei, oogst en opslag Oogstperiode laat Opbrengst 1600-1800 kg/ha Opslag 60-70 %AA/6 M @ 20 °C Te vervangen door Hallertauer Magnum (DE) Uitleg over de getoonde gegevens