Magnum (SI) Bron: brouw-bier.nl - Alles wat de amateur bierbrouwer of bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier Magnum is ontstaan in 1980 in het Hop Research Center Hüll in Duitsland. Het is een kruising tussen Galena (US) en een Duitse mannelijke hop. Wordt sinds de jaren 1980 verbouwd in Slovenië. Magnum Land Slovenië Type AB Aroma Samenstelling Alfazuren 11-15.5 % Cohumulon 21-29 % Humulon Betazuren 5-7 % Colupulon Hopoliën 1.6-2.6 ml/100 gr Myrceen 30-45 % Humuleen 30-45 % Caryofylleen 8-13 % Farneseen <1 % Selineen Linalool 0.2-0.7 % Totaal polyfenolen Xanthohumol Hopbel Grootte Compactheid Lupuline kleur Groei, oogst en opslag Oogstperiode Opbrengst Opslag Te vervangen door Hallertauer Magnum (DE) Uitleg over de getoonde gegevens