Mandarina Bavaria (DE) Bron: brouw-bier.nl - Alles wat de amateur bierbrouwer of bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier Deze hop is ontstaan uit een kruising tussen Cascade en een mannelijke variant (ontstaan uit een Hüll-variant 94/045/001 en een mannelijke wilde hop die resistent is tegen de verwelkingsziekte). Deze Duitse variëteit werd ontwikkeld in het Hopfenforschungszentrum te Hüll en in 2012 op de markt gebracht. Mandarina Bavaria Land Duitsland Type A Aroma fruitig, mandarijn, citrus Samenstelling Alfazuren 7-10 % Cohumulon 31-35 % Humulon Betazuren 5.0-6.5 % Colupulon Hopoliën 2.1-2.3 ml/100 gr Myrceen 70-72 % Humuleen 5-15 % Caryofylleen 1.5-5 % Farneseen <1 % Selineen Linalool 0.1-0.4 % Totaal polyfenolen Xanthohumol 0.4-0.8 % Hopbel Grootte gemiddeld-groot Compactheid compact Lupuline kleur Groei, oogst en opslag Oogstperiode laat Opbrengst Opslag Te vervangen door Uitleg over de getoonde gegevens