Ga naar artikel

Mandarina Bavaria (DE)

Bron: brouw-bier.nl - Alles wat de amateur bierbrouwer of bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier Deze hop is ontstaan uit een kruising tussen Cascade en een mannelijke variant (ontstaan uit een Hüll-variant 94/045/001 en een mannelijke wilde hop die resistent is tegen de verwelkingsziekte). Deze Duitse variëteit werd ontwikkeld in het Hopfenforschungszentrum te Hüll en in 2012 op de markt gebracht.

Mandarina Bavaria
Land Duitsland
Type A
Aroma
fruitig, mandarijn, citrus
Samenstelling
Alfazuren 7-10 %
Cohumulon 31-35 %
Humulon
Betazuren 5.0-6.5 %
Colupulon
Hopoliën 2.1-2.3 ml/100 gr
Myrceen 70-72 %
Humuleen 5-15 %
Caryofylleen 1.5-5 %
Farneseen <1 %
Selineen
Linalool 0.1-0.4 %
Totaal polyfenolen
Xanthohumol 0.4-0.8 %
Hopbel
Grootte gemiddeld-groot
Compactheid compact
Lupuline kleur
Groei, oogst en opslag
Oogstperiode laat
Opbrengst
Opslag
Te vervangen door
Uitleg over de getoonde gegevens