Mount Hood (US) Bron: brouw-bier.nl - Alles wat de amateur bierbrouwer of bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier Deze hopvariëteit werd op de markt gebracht in 1989 door het U.S.D.A. Breeding Program te Oregon en is afgeleid van de Hallertau- en Hersbrucker-varianten. Mount Hood Land Verenigde Staten Type A Aroma bloemig en licht kruidig Samenstelling Alfazuren 4.0-7.0 % Cohumulon 21-23 % Humulon Betazuren 5.0-8.0 % Colupulon Hopoliën 1.2-1.7 ml/100 gr Myrceen 30-40 % Humuleen 30-38 % Caryofylleen 13-16 % Farneseen <1 % Selineen Linalool Totaal polyfenolen Xanthohumol Hopbel Grootte gemiddeld Compactheid gemiddeld-compact Lupuline kleur geel Groei, oogst en opslag Oogstperiode vroeg-halverwege Opbrengst 1524-1960 kg/ha Opslag 50-60 %AA/6 M @ 20 °C Te vervangen door Uitleg over de getoonde gegevens