Nugget (DE) Bron: brouw-bier.nl - Alles wat de amateur bierbrouwer of bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier Door z'n wat lager alfazuurgehalte, minder populair aan het worden. Geregistreerd in 1982 in de VS. Nugget Land Duitsland Type B Aroma hoppig, iets bloemig en fruitig Samenstelling Alfazuren 9.0-13.0 % Cohumulon 24-30 % Humulon Betazuren 3.0-5.0 % Colupulon 47-57 % Hopoliën 0.9-1.5 ml/100 gr Myrceen 27-42 % Humuleen 25-40 % Caryofylleen 10-20 % Farneseen <1 % Selineen 1.0-2.0 % Linalool 0.5-1.0 % Totaal polyfenolen 3.0-4.0 % Xanthohumol 0.5-0.7 % Hopbel Grootte gemiddeld Compactheid Lupuline kleur Groei, oogst en opslag Oogstperiode laat Opbrengst 1900-2300 kg/ha Opslag Te vervangen door Nugget (US) Uitleg over de getoonde gegevens