Opal (DE) Bron: brouw-bier.nl - Alles wat de amateur bierbrouwer of bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier Opal is afkomstig van Hopfenforschungszentrum te Hüll. Deze variëteit heeft een goede resistentie tegen meeldauw en een hele hoge opbrengst. Geregistreerd in 2001, sinds 2004 goed verkrijgbaar. Opal Land Duitsland Type AB Aroma kruidig, iets citrus. Samenstelling Alfazuren 13.0-14.0 % Cohumulon 28-34 % Humulon Betazuren 3.5-5.5 % Colupulon Hopoliën 0.8-1.3 ml/100 gr Myrceen 30-45 % Humuleen 20-25 % Caryofylleen 9-10 % Farneseen <1 % Selineen Linalool Totaal polyfenolen Xanthohumol Hopbel Grootte Compactheid Lupuline kleur Groei, oogst en opslag Oogstperiode Opbrengst Opslag Te vervangen door East Kent Golding (UK)Styrian Savinjski Golding (SI) Uitleg over de getoonde gegevens