Strisselspalt (FR) Bron: brouw-bier.nl - Alles wat de amateur bierbrouwer of bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier Strisselspalt (soms Strisselspalter genoemd) is de voornaamste hop in het Elzas-gebied in de buurt van Straatsburg. Strisselspalt Land Frankrijk Type A Aroma Samenstelling Alfazuren 3-5 % Cohumulon 20-25 % Humulon Betazuren 3-5.5 % Colupulon Hopoliën 0.6-0.9 ml/100 gr Myrceen 20-30 % Humuleen 15-25 % Caryofylleen 8-10 % Farneseen <1 % Selineen Linalool Totaal polyfenolen Xanthohumol Hopbel Grootte gemiddeld Compactheid gemiddeld-compact Lupuline kleur donkergeel Groei, oogst en opslag Oogstperiode laat Opbrengst 1350-1800 kg/ha Opslag 60-70 %AA/6 M @ 20 °C Te vervangen door Mount Hood (US)Crystal (US)Hersbrucker (DE) Uitleg over de getoonde gegevens