Tettnang(er) (US) Bron: brouw-bier.nl - Alles wat de amateur bierbrouwer of bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier Amerikaanse Tettnang(er) hop is afkomstig van een kloon van de Zwitserse Tettnanger, die weer een variëteit was van de Duitse Tettnanger. Tettnang(er) Land Verenigde Staten Type AB Aroma bloemig, kruidig Samenstelling Alfazuren 4-5 % Cohumulon 20-25 % Humulon Betazuren 3-4.5 % Colupulon Hopoliën 0.5-0.9 ml/100 gr Myrceen 36-45 % Humuleen 18-23 % Caryofylleen 6-7 % Farneseen 5-8 % Selineen Linalool 0.5-0.9 % Totaal polyfenolen 5.0-6.0 % Xanthohumol Hopbel Grootte klein-gemiddeld Compactheid gemiddeld Lupuline kleur lichtgeel Groei, oogst en opslag Oogstperiode vroeg Opbrengst 1000-1340 kg/ha Opslag 55-60 %AA/6 M @ 20 °C Te vervangen door Tettnang(er) (DE)Saaz (CS)Spalter Select (DE) Uitleg over de getoonde gegevens