Ultra (US) Bron: brouw-bier.nl - Alles wat de amateur bierbrouwer of bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier Ultra is een Amerikaanse triploïde hop, gekweekt in 1983 en het resulaat van een kruising tussen Hallertau Mittelfrüh (USDA 21397) en een mannelijke Saaz hopvariëteit (USDA 21237M). Ultra is de halfzuster van Mount Hood (US), Liberty (US) en Crystal (US). In maart 1995 is hdeze variëteit vrijgegeven voor commercieel gebruik. Ultra Land Verenigde Staten Type A Aroma kruidig Samenstelling Alfazuren 4-5 % Cohumulon 25-35 % Humulon Betazuren 3.6-4.7 % Colupulon Hopoliën 0.8-1.2 ml/100 gr Myrceen 25-35 % Humuleen 30-40 % Caryofylleen 10-15 % Farneseen <1 % Selineen Linalool Totaal polyfenolen Xanthohumol Hopbel Grootte klein Compactheid gemiddeld Lupuline kleur lichtgeel Groei, oogst en opslag Oogstperiode halverwege Opbrengst 1600-1800 kg/ha Opslag 60-65 %AA/6 M @ 20 °C Te vervangen door Hallertau Tradition (DE)Saaz (CS) Uitleg over de getoonde gegevens