Wakata (NZ) Bron: brouw-bier.nl - Alles wat de amateur bierbrouwer of bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier Deze triploïde aroma variëteit is uitgebracht in 1988. Het is een kruising tussen Hallertau Mittlefruh (2/3 open bestuiving) en (voor 1/3) een Nieuw-Zeelandse mannelijke stam. Ontwikkeld tijdens het HortResearch Hop Breeding Programme bij het Hort Riwaka Research Centre. Ook bekend als Waktu, Whakatu, Hallertau Aroma, of Newzealand Wakatu . Wakata Land Nieuw-Zeeland Type AB Aroma Kruidig, bloemig en wat citrus Samenstelling Alfazuren 6.5-8.5 % Cohumulon 28-30 % Humulon Betazuren 5.8-8.5 % Colupulon Hopoliën 0.9-1.1 ml/100 gr Myrceen 35-48 % Humuleen 10-16.8 % Caryofylleen 6-8.2 % Farneseen 5-6.7 % Selineen Linalool 3.2 % Totaal polyfenolen Xanthohumol Hopbel Grootte gemiddeld Compactheid los Lupuline kleur geel Groei, oogst en opslag Oogstperiode vroeg-midden Opbrengst 2300-2400 kg/ha Opslag 80-85 %AA/6 M @ 20 °C Te vervangen door Hallertauer Mittelfrüh (DE) Uitleg over de getoonde gegevens