Whitbread Golding (UK) Bron: brouw-bier.nl - Alles wat de amateur bierbrouwer of bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier Deze hopvariëteit komt in 1911 van een open bestuiving van een oude hopvariëteit Bates's Brewer. Deze hop kwam op de voorgrond toen in 1950 valse meeldauw de oogst van Fuggle en East Kent Goldings reduceerde. Ook wel bekend onder de naam Whitbreads Golding Variety (WGV). Whitbread Golding Land Verenigd Koninkrijk Type A Aroma caramel, houtig Samenstelling Alfazuren 5.4-7.7 % Cohumulon 25-35 % Humulon Betazuren 2-3.3 % Colupulon Hopoliën 0.8-1.2 ml/100 gr Myrceen 21-27 % Humuleen 39-48 % Caryofylleen 12-14 % Farneseen 1-3 % Selineen Linalool Totaal polyfenolen Xanthohumol Hopbel Grootte gemiddeld Compactheid open Lupuline kleur geel Groei, oogst en opslag Oogstperiode vroeg-gemiddeld Opbrengst 1190-1270 kg/ha Opslag 60-70 %AA/6 M @ 20 °C Te vervangen door Fuggles (UK)East Kent Golding (UK) Uitleg over de getoonde gegevens