Yakima Gold (US) Bron: brouw-bier.nl - Alles wat de amateur bierbrouwer of bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier Yakima Gold is ontwikkeld op de Washington State University. Deze variëteit is het resultaat van een kruising tussen Early Cluster and mannelijke wilde hop uit Slovenië. Vrijgegeven in 2013. Dit is een hop met een zachte bitterheid, maar ook met een aangenaam aroma. Yakima Gold Land Verenigde Staten Type AB Aroma Samenstelling Alfazuren 8.8-10.5 % Cohumulon 21-23 % Humulon Betazuren 4.3-5.0 % Colupulon Hopoliën 1.9-2.3 ml/100 gr Myrceen 45-50 % Humuleen 21-25 % Caryofylleen 6.4-8.0 % Farneseen 9-10 % Selineen Linalool Totaal polyfenolen Xanthohumol Hopbel Grootte Compactheid Lupuline kleur Groei, oogst en opslag Oogstperiode Opbrengst 2000-2200 kg/ha Opslag 85 %AA/6 M @ 20 °C Te vervangen door Uitleg over de getoonde gegevens