Ga naar artikel

Yakima Gold (US)

Bron: brouw-bier.nl - Alles wat de amateur bierbrouwer of bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier Yakima Gold is ontwikkeld op de Washington State University. Deze variëteit is het resultaat van een kruising tussen Early Cluster and mannelijke wilde hop uit Slovenië. Vrijgegeven in 2013. Dit is een hop met een zachte bitterheid, maar ook met een aangenaam aroma.

Yakima Gold
Land Verenigde Staten
Type AB
Aroma
Samenstelling
Alfazuren 8.8-10.5 %
Cohumulon 21-23 %
Humulon
Betazuren 4.3-5.0 %
Colupulon
Hopoliën 1.9-2.3 ml/100 gr
Myrceen 45-50 %
Humuleen 21-25 %
Caryofylleen 6.4-8.0 %
Farneseen 9-10 %
Selineen
Linalool
Totaal polyfenolen
Xanthohumol
Hopbel
Grootte
Compactheid
Lupuline kleur
Groei, oogst en opslag
Oogstperiode
Opbrengst 2000-2200 kg/ha
Opslag 85 %AA/6 M @ 20 °C
Te vervangen door
Uitleg over de getoonde gegevens