Ga naar artikel

Amarillo (US)

Bron: brouw-bier.nl - Alles wat de amateur bierbrouwer of bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier Amarillo is een vrij nieuwe Amerikaanse hopsoort gekweekt door Virgil Gamache Farms Inc. De combinatie van een hoog alfazuur gehalte en een citrus aroma, zorgt er voor dat deze hop zowel als bitter- en aromahop gebruikt kan worden. Het myrceen gehalte is één van de hoogste, wat de grapefruit/sinaasappel arome geeft. Hoewel het rendement relatief laag is, is de Amarillo hop is een relatief forse groeier.

Amarillo
Land Verenigde Staten
Type AB
Aroma
Citrus, bloemig, tropisch fruit.
Samenstelling
Alfazuren 8-9 %
Cohumulon 21-24 %
Humulon
Betazuren 6-7 %
Colupulon
Hopoliën 1.5-1.9 ml/100 gr
Myrceen 68-70 %
Humuleen 9-11 %
Caryofylleen 2-4 %
Farneseen 2-4 %
Selineen
Linalool
Totaal polyfenolen
Xanthohumol
Hopbel
Grootte Klein
Compactheid Compact
Lupuline kleur Geel
Groei, oogst en opslag
Oogstperiode Halverwege
Opbrengst 1350-1800 kg/ha
Opslag 60 %AA/6 M @ 20 °C
Te vervangen door
Cascade (US)
Centennial (US)
Ahtanum (US)
Chinook (US)
Uitleg over de getoonde gegevens