Ga naar artikel

Aurora (SI)

Bron: brouw-bier.nl - Alles wat de amateur bierbrouwer of bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier Aurora (ook Super Styrian genoemd) werd gekweekt in de jaren 70 door de Hop Research Institute in Žalec, Joegoslavië, het huidige Slovenië. Het is een diploïde variëteit uit een kruising tussen Northern Brouwer en een Joegoslavische wilde mannelijk hop.

Aurora
Land Slovenië
Type AB
Aroma
Bloemig, grassig, mild aroma
Samenstelling
Alfazuren 7.0-9.0 %
Cohumulon 22-26 %
Humulon
Betazuren 2.7-5.0 %
Colupulon 50-55 %
Hopoliën 0.9-1.6 ml/100 gr
Myrceen 35-53 %
Humuleen 20-27 %
Caryofylleen 4-8 %
Farneseen 6-9 %
Selineen
Linalool 0.6-1.0 %
Totaal polyfenolen
Xanthohumol 0.3-0.5 %
Hopbel
Grootte gemiddeld
Compactheid compact
Lupuline kleur lichtgeel
Groei, oogst en opslag
Oogstperiode vroeg-halverwege
Opbrengst 1600-2400 kg/ha
Opslag 80-85 %AA/6 M @ 20 °C
Te vervangen door
Styrian Golding (SI)
Uitleg over de getoonde gegevens