Hüll Melon (DE)

Bron: brouw-bier.nl - Alles wat de amateur bierbrouwer of bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier

Deze hop is ontstaan uit een kruising tussen Cascade en een mannelijke Hüll-kweekvariant. Deze Duitse variëteit werd ontwikkeld in het Hopfenforschungszentrum te Hüll en in 2012 op de markt gebracht.

Hüll Melon
Land Duitsland
Type A
Aroma
fruitig, honingmeloen, aardbeien
Samenstelling
Alfazuren 6.9-7.5 %
Cohumulon 25-30 %
Humulon
Betazuren 7.3-7.9 %
Colupulon
Hopoliën 0.7-0.9 ml/100 gr
Myrceen 35-37 %
Humuleen 10-20 %
Caryofylleen 5-10 %
Farneseen <1 %
Selineen
Linalool 0.4-0.7 %
Totaal polyfenolen
Xanthohumol 0.2-0.4 %
Hopbel
Grootte klein-gemiddeld
Compactheid compact
Lupuline kleur
Groei, oogst en opslag
Oogstperiode laat
Opbrengst
Opslag
Te vervangen door
Uitleg over de getoonde gegevens