Ga naar artikel

Hallertauer Magnum (DE)

Bron: brouw-bier.nl - Alles wat de amateur bierbrouwer of bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier Hallertauer Magnum is afkomstig van Hopfenforschungszentrum te Hüll. Deze variëteit heeft een zeer hoge opbrengst. Deze bitterhop werd geregistreerd in 1993 en is daarna erg populair geworden.

Hallertauer Magnum
Land Duitsland
Type B
Aroma
delicaat, iets bloemig, iets fruitig.
Samenstelling
Alfazuren 11.0-16.0 %
Cohumulon 21-29 %
Humulon
Betazuren 5.0-7.0 %
Colupulon 38-48 %
Hopoliën 1.9-2.8 ml/100 gr
Myrceen 30-45 %
Humuleen 30-45 %
Caryofylleen 8-13 %
Farneseen <1 %
Selineen 0.3-0.8 %
Linalool 0.2-0.3 %
Totaal polyfenolen 2.0-3.0 %
Xanthohumol 0.4-0.5 %
Hopbel
Grootte groot
Compactheid gemiddeld
Lupuline kleur geel
Groei, oogst en opslag
Oogstperiode laat
Opbrengst 1700-2100 kg/ha
Opslag 80-85 %AA/6 M @ 20 °C
Te vervangen door
Galena (US)
Uitleg over de getoonde gegevens