Hallertauer Magnum (DE) Bron: brouw-bier.nl - Alles wat de amateur bierbrouwer of bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier Hallertauer Magnum is afkomstig van Hopfenforschungszentrum te Hüll. Deze variëteit heeft een zeer hoge opbrengst. Deze bitterhop werd geregistreerd in 1993 en is daarna erg populair geworden. Hallertauer Magnum Land Duitsland Type B Aroma delicaat, iets bloemig, iets fruitig. Samenstelling Alfazuren 11.0-16.0 % Cohumulon 21-29 % Humulon Betazuren 5.0-7.0 % Colupulon 38-48 % Hopoliën 1.9-2.8 ml/100 gr Myrceen 30-45 % Humuleen 30-45 % Caryofylleen 8-13 % Farneseen <1 % Selineen 0.3-0.8 % Linalool 0.2-0.3 % Totaal polyfenolen 2.0-3.0 % Xanthohumol 0.4-0.5 % Hopbel Grootte groot Compactheid gemiddeld Lupuline kleur geel Groei, oogst en opslag Oogstperiode laat Opbrengst 1700-2100 kg/ha Opslag 80-85 %AA/6 M @ 20 °C Te vervangen door Galena (US) Uitleg over de getoonde gegevens