Ga naar artikel

Hallertauer Merkur (DE)

Bron: brouw-bier.nl - Alles wat de amateur bierbrouwer of bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier Hallertauer Merkur was de eerste meeldauw resitente variëteit van Hopfenforschungszentrum te Hüll. Het is een kruising tussen Hallertauer Magnum en de variant 81/8/13. Geregistreerd in 2001.

Hallertauer Merkur
Land Duitsland
Type HA
Aroma
Bloemig, hoppig, citrus
Samenstelling
Alfazuren 10.0-14.0 %
Cohumulon 17-22 %
Humulon
Betazuren 3.5-7.0 %
Colupulon 37-45 %
Hopoliën 1.4-1.9 ml/100 gr
Myrceen 25-35 %
Humuleen 35-50 %
Caryofylleen 9-15 %
Farneseen <1 %
Selineen 0.4-0.9 %
Linalool 0.6-1.1 %
Totaal polyfenolen 4.0-5.0 %
Xanthohumol 0.3 %
Hopbel
Grootte gemiddeld
Compactheid
Lupuline kleur
Groei, oogst en opslag
Oogstperiode laat
Opbrengst 2000-2200 kg/ha
Opslag
Te vervangen door
Uitleg over de getoonde gegevens