Ga naar artikel

Hallertauer Tradition (PL)

Bron: brouw-bier.nl - Alles wat de amateur bierbrouwer of bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier Hallertauer Tradition is afkomstig van Hopfenforschungszentrum te Hüll, een kruising tussen Hallertauer Gold en 75/15/106M. Deze variëteit heeft een goede resistentie voor meeldauw en een hoge opbrengst. Geregistreerd in 1993.

Hallertauer Tradition
Land Polen
Type A
Aroma
mild bloemig, kruidig
Samenstelling
Alfazuren 4.0-7.0 %
Cohumulon
Humulon
Betazuren 3.0-6.0 %
Colupulon
Hopoliën 0.5-1.0 ml/100 gr
Myrceen 17-32 %
Humuleen
Caryofylleen
Farneseen
Selineen
Linalool 0.7-1.2 %
Totaal polyfenolen 4.0-5.0 %
Xanthohumol
Hopbel
Grootte gemiddeld
Compactheid compact
Lupuline kleur lichtgeel
Groei, oogst en opslag
Oogstperiode vroeg-gemiddeld
Opbrengst
Opslag 65-70 %AA/6 M @ 20 °C
Te vervangen door
Liberty (US)
Hallertauer Mittelfrüher (DE)
Ultra (US)
Uitleg over de getoonde gegevens