Ga naar artikel

Hersbrucker (Spät) (DE)

Bron: brouw-bier.nl - Alles wat de amateur bierbrouwer of bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier Deze oude traditionele Duitse hopvariëteit wordt veel gebruikt in de Duitse pilsen. De hop werd vernoemd naar de regio Hersbruck. Wordt geteeld in het grootste hopteeltgebied van Europa: de regio tussen München en Nürnberg. Vervanger van de Hallertau Mittelfrüh door zijn betere ziekteresistentie.

Hersbrucker (Spät)
Land Duitsland
Type A
Aroma
mild, bloemig, hoppig
Samenstelling
Alfazuren 2.4-3.5 %
Cohumulon 19-22 %
Humulon
Betazuren 2.5-6.0 %
Colupulon 34-39 %
Hopoliën 0.5-1.0 ml/100 gr
Myrceen 25-30 %
Humuleen 20-30 %
Caryofylleen 8-13 %
Farneseen <1 %
Selineen 4.0-6.0 %
Linalool 0.5-1.0 %
Totaal polyfenolen 5.0-6.0 %
Xanthohumol 0.2-0.3 %
Hopbel
Grootte
Compactheid
Lupuline kleur
Groei, oogst en opslag
Oogstperiode gemiddeld-laat
Opbrengst 1700 kg/ha
Opslag
Te vervangen door
Hallertauer Mittelfrüher (DE)
Uitleg over de getoonde gegevens