Ga naar artikel

Marynka (PL)

Bron: brouw-bier.nl - Alles wat de amateur bierbrouwer of bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier Kruising tussen Brewers Gold en een Joegoslavische mannelijke hop. Hoewel het meer een bitterhop is, kan Marynka door z'n sterke aroma ook als aromahop gebruikt worden. Goede resistentie.

Marynka
Land Polen
Type AB
Aroma
Sterk en intens.
Samenstelling
Alfazuren 9-12 %
Cohumulon 26-33 %
Humulon
Betazuren 10.2-13.0 %
Colupulon
Hopoliën 1.8-2.2 ml/100 gr
Myrceen 28-31 %
Humuleen 26-33 %
Caryofylleen 11-12 %
Farneseen 1.8-2.2 %
Selineen
Linalool
Totaal polyfenolen
Xanthohumol
Hopbel
Grootte Gemiddeld
Compactheid Compact
Lupuline kleur Geel
Groei, oogst en opslag
Oogstperiode vroeg-halverweg
Opbrengst 1940-2205 kg/ha
Opslag 60-70 %AA/6 M @ 20 °C
Te vervangen door
Tettnanger (DE)
Uitleg over de getoonde gegevens