Ga naar artikel

Motueka (NZ)

Bron: brouw-bier.nl - Alles wat de amateur bierbrouwer of bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier Een triploïde aroma variëteit, die ontwikkeld is door Nieuw-Zeeland's HortResearch. Deze hop werd gekweekt door een kruising van een Nieuw-Zeelands hop (2/3) met Saaz (1/3). Als eerste gebruikt door een Belgische brouwerij wat leidde tot de naam Belgische Saaz en later ook bekend onder de afkorting B Saaz.

Motueka
Land Nieuw-Zeeland
Type AB
Aroma
limoen, tropische vruchten
Samenstelling
Alfazuren 6.5-7.5 %
Cohumulon 29 %
Humulon
Betazuren 5.0-5.5 %
Colupulon
Hopoliën 0.8 ml/100 gr
Myrceen 47.7 %
Humuleen 3.6 %
Caryofylleen 2.0 %
Farneseen 12.2 %
Selineen
Linalool 4.0 %
Totaal polyfenolen
Xanthohumol
Hopbel
Grootte
Compactheid Open
Lupuline kleur
Groei, oogst en opslag
Oogstperiode Vroeg
Opbrengst
Opslag
Te vervangen door
Saaz (CS)
Sterling (US)
Uitleg over de getoonde gegevens