Ga naar artikel

Saphir(e) (DE)

Bron: brouw-bier.nl - Alles wat de amateur bierbrouwer of bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier Een nieuwe hopvariëteit van Hopfenforschungszentrum in Hüll, ter vervanging voor de Hallertau Mittelfrüh (DE), die meer en meer vatbaar wordt voor ziekten. Geregistreerd in 2002. Saphir heeft veel van de Hallertau Mittelfrüh eigenschappen en is zeer geschikt als een aroma hop. Deze hop wordt gekenmerkt door een mooie, zoete citrus aroma dat een vleugje van mandarijn heeft.

Saphir(e)
Land Duitsland
Type A
Aroma
Zoetige citrus aroma (mandarijn), bloemig
Samenstelling
Alfazuren 2.0-4.5 %
Cohumulon 12-17 %
Humulon
Betazuren 4.0-7.0 %
Colupulon 39-47 %
Hopoliën 0.8-1.4 ml/100 gr
Myrceen 25-40 %
Humuleen 20-30 %
Caryofylleen 9-14 %
Farneseen <1 %
Selineen 2.0-4.0 %
Linalool 0.8-1.3 %
Totaal polyfenolen 4.0-5.0 %
Xanthohumol 0.3-0.4 %
Hopbel
Grootte klein-gemiddeld
Compactheid
Lupuline kleur
Groei, oogst en opslag
Oogstperiode vroeg-gemiddeld
Opbrengst 1600-1900 kg/ha
Opslag
Te vervangen door
Hallertau Mittelfrüh (DE)
Uitleg over de getoonde gegevens