Ga naar artikel

Strisselspalt (FR)

Bron: brouw-bier.nl - Alles wat de amateur bierbrouwer of bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier Strisselspalt (soms Strisselspalter genoemd) is de voornaamste hop in het Elzas-gebied in de buurt van Straatsburg.

Strisselspalt
Land Frankrijk
Type A
Aroma
Samenstelling
Alfazuren 3-5 %
Cohumulon 20-25 %
Humulon
Betazuren 3-5.5 %
Colupulon
Hopoliën 0.6-0.9 ml/100 gr
Myrceen 20-30 %
Humuleen 15-25 %
Caryofylleen 8-10 %
Farneseen <1 %
Selineen
Linalool
Totaal polyfenolen
Xanthohumol
Hopbel
Grootte gemiddeld
Compactheid gemiddeld-compact
Lupuline kleur donkergeel
Groei, oogst en opslag
Oogstperiode laat
Opbrengst 1350-1800 kg/ha
Opslag 60-70 %AA/6 M @ 20 °C
Te vervangen door
Mount Hood (US)
Crystal (US)
Hersbrucker (DE)
Uitleg over de getoonde gegevens