Ga naar artikel

Topaz (AU)

Bron: brouw-bier.nl - Alles wat de amateur bierbrouwer of bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier Deze hop is al een tijdje onopvallend aanwezig en vooral verkocht als bitterhop. Echter wanneer deze hop laat wordt toegevoegd, of voor 'dry hopping' wordt gebruikt, dan krijg je fruitige (lychee) aroma's.

Topaz
Land Australië
Type AB
Aroma
fruitig, lycheer, als dry hop: grasachtig
Samenstelling
Alfazuren 15-18 %
Cohumulon 47-50 %
Humulon
Betazuren 6-7 %
Colupulon
Hopoliën 0.8-1.7 ml/100 gr
Myrceen 25-50 %
Humuleen 11-13 %
Caryofylleen 10-11 %
Farneseen <1 %
Selineen 2-4 %
Linalool 0.4-0.7 %
Totaal polyfenolen
Xanthohumol
Hopbel
Grootte
Compactheid
Lupuline kleur
Groei, oogst en opslag
Oogstperiode laat
Opbrengst 3300-3750 kg/ha
Opslag
Te vervangen door
Uitleg over de getoonde gegevens