Gewicht

Bron: brouw-bier.nl - Alles wat de amateur bierbrouwer of bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier

Weegschalen De ingrediënten moeten afgewogen worden. Hiervoor heb je een balans of weegschaal nodig. Koop een weegschaal, die tot 3000 à 4000 gram (3 à 4 kg) kan. Dit heb je nodig voor het afwegen van het mout. Bij het afwegen van hop zit je met veel lagere gewichten.
Zorg er dus ook voor, dat de nauwkeurigheid van de weegschaal 1 gram is.
Wat een weegschaal kan, staat, als het goed is, altijd aangegeven. Bijvoorbeeld:

4 kg/1 g tot 4 kg en een nauwkeurigheid van 1 g
max 3000g d=1g tot 3 kg en een nauwkeurigheid van 1 g


Let op

Veel elektronische weegschalen geven pas een gewicht aan, als er minimaal 5 of 10 gram op de weegschaal ligt.