Huidverzorging

Bron: brouw-bier.nl - Alles wat de amateur bierbrouwer of bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier

HuidverzorgingBiergist is zowel inwendig als uitwendig te gebruiken, het helpt tegen een onzuivere huid en acne. Bij een regelmatig gebruik verdwijnen de onzuiverheden vrijwel helemaal. Het hoge eiwit- en zuurgehalte geeft een afgematte huid, een nieuwe frisheid.

Voedende crème

Benodigdheden

1 eetlepel biergistvlokken
1 theelepel voedende crème
  citroensap
De biergist door de voedende crème roeren en een paar druppels citroensap bij doen. De ingrediënten in een bakje omroeren tot de biergistvlokken helemaal zijn opgelost.

Fris masker

Benodigdheden

4 eetlepels biergistvlokken
1 theelepel honing
  warm water of melk

De gistvlokken en de honing met het water of de melk tot een dikke brij roeren. Het masker met de vingers of met een schone kwast op de gezichtshuid, de hals en de decolleté aanbrengen. Ongeveer 15 minuten laten inwerken en dan met lauwwarm water afspoelen en de huid voorzichtig droogdeppen.

Zachte peeling

Benodigdheden

2 eetlepels tarwekiemolie
1 eierdooier
1 theelepel biergistvlokken
1 theelepel tarwekiemen

De tarwekiemolie beetje bij beetje met de eierdooier losroeren tot een gladde massa ontstaat. De gistvlokken en de tarwekiemen erdoor roeren. De peeling op het schoongemaakte gezicht, de hals en de decolleté opbrengen. Zo gauw de massa droog is, deze er langzaam afwrijven en met veel warm water naspoelen. De tarwekiemen en de tarweolie zijn rijk aan vitamine E.

Biergistmasker met honing

Benodigdheden

2 eetlepels plantaardige olie
1 theelepel honing
1 eetlepel biergistvlokken

De olie au-bain-marie verwarmen. Van het vuur nemen en de biergistvlokken erdoor roeren. De massa op het gezicht, de hals en de decolleté opbrengen. Zo gauw de massa droog is, deze er langzaam afwrijven en met veel warm water naspoelen. Omdat gist de afscheiding van talgklieren opwekt, kan het hierna tot sterke onzuiverheden van de huid komen. Bij een regelmatig inwendig en uitwendig gebruik van gist worden de ontstekingen spoedig minder en verdwijnen meestal helemaal.