Bramling Cross (UK)

Bron: brouw-bier.nl - Alles wat de amateur bierbrouwer of bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier

Bramling Cross, ofwel O.T.48, is in 1927 gekweekt uit Bramling (één van de traditionele Golding variëteiten) en een mannelijke zaailing van de Manitoban (Canadese) wilde hop. Deze variëteit is ontwikkeld op Wye College door professor Salmon. Het wordt voornamelijk verbouwd in het Engelse Kent en Sussex.
Bramling Cross
Land Verenigd Koninkrijk
Type AB
Aroma
fruitig (zwarte bessen / citroen)
Samenstelling
Alfazuren 6-7 %
Cohumulon 26-34 %
Humulon
Betazuren 2.2-2.8 %
Colupulon
Hopoliën 0.7-1.0 ml/100 gr
Myrceen 35-40 %
Humuleen 28-33 %
Caryofylleen 14-18 %
Farneseen <0.2 %
Selineen 4 %
Linalool 0.9 %
Totaal polyfenolen
Xanthohumol
Hopbel
Grootte gemiddeld
Compactheid gemiddeld
Lupuline kleur bleekgeel tot geel
Groei, oogst en opslag
Oogstperiode vroeg
Opbrengst 1500-2000 kg/ha
Opslag 60-70 %AA/6 M @ 20 °C
Te vervangen door
Whitbread Goldings Variety (UK)
East Kent Goldings (UK)
Progress (UK)

Uitleg over de getoonde gegevens