Ga naar artikel

Agnus (CS)

Bron: brouw-bier.nl - Alles wat de amateur bierbrouwer of bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier Karakteristiek voor Agnus is de hoge hoeveelheid bètazuren. Deze hop is een variëteit van de hop Sládek (ook een hoge bèta gehalte) en wordt gebruikt door grote Tsjechische brouwerijen. De kwaliteit van Agnus is vergelijkbaar met andere rassen (Magnum, Taurus, Columbus, Target), het heeft echter een hoger rendement en geeft een beter stabiliteit aan het bier. Daarom wordt deze hop vooral gebruikt in export bieren.

Agnus
Land Tsjechië
Type AB
Aroma
Samenstelling
Alfazuren 9-12 %
Cohumulon 29-38 %
Humulon
Betazuren 4-6.5 %
Colupulon
Hopoliën 2-3 ml/100 gr
Myrceen 40-55 %
Humuleen 15-22 %
Caryofylleen 9-13 %
Farneseen <1 %
Selineen
Linalool 0.4-0.8 %
Totaal polyfenolen 2.5-3.5 %
Xanthohumol
Hopbel
Grootte
Compactheid
Lupuline kleur
Groei, oogst en opslag
Oogstperiode
Opbrengst 1650-2080 kg/ha
Opslag
Te vervangen door
Horizon (US)
Nugget (US)
Magnum (DE)
Uitleg over de getoonde gegevens