Agnus (CS) Bron: brouw-bier.nl - Alles wat de amateur bierbrouwer of bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier Karakteristiek voor Agnus is de hoge hoeveelheid bètazuren. Deze hop is een variëteit van de hop Sládek (ook een hoge bèta gehalte) en wordt gebruikt door grote Tsjechische brouwerijen. De kwaliteit van Agnus is vergelijkbaar met andere rassen (Magnum, Taurus, Columbus, Target), het heeft echter een hoger rendement en geeft een beter stabiliteit aan het bier. Daarom wordt deze hop vooral gebruikt in export bieren. Agnus Land Tsjechië Type AB Aroma Samenstelling Alfazuren 9-12 % Cohumulon 29-38 % Humulon Betazuren 4-6.5 % Colupulon Hopoliën 2-3 ml/100 gr Myrceen 40-55 % Humuleen 15-22 % Caryofylleen 9-13 % Farneseen <1 % Selineen Linalool 0.4-0.8 % Totaal polyfenolen 2.5-3.5 % Xanthohumol Hopbel Grootte Compactheid Lupuline kleur Groei, oogst en opslag Oogstperiode Opbrengst 1650-2080 kg/ha Opslag Te vervangen door Horizon (US)Nugget (US)Magnum (DE) Uitleg over de getoonde gegevens