Aurora (SI) Bron: brouw-bier.nl - Alles wat de amateur bierbrouwer of bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier Aurora (ook Super Styrian genoemd) werd gekweekt in de jaren 70 door de Hop Research Institute in Žalec, Joegoslavië, het huidige Slovenië. Het is een diploïde variëteit uit een kruising tussen Northern Brouwer en een Joegoslavische wilde mannelijk hop. Aurora Land Slovenië Type AB Aroma Bloemig, grassig, mild aroma Samenstelling Alfazuren 7.0-9.0 % Cohumulon 22-26 % Humulon Betazuren 2.7-5.0 % Colupulon 50-55 % Hopoliën 0.9-1.6 ml/100 gr Myrceen 35-53 % Humuleen 20-27 % Caryofylleen 4-8 % Farneseen 6-9 % Selineen Linalool 0.6-1.0 % Totaal polyfenolen Xanthohumol 0.3-0.5 % Hopbel Grootte gemiddeld Compactheid compact Lupuline kleur lichtgeel Groei, oogst en opslag Oogstperiode vroeg-halverwege Opbrengst 1600-2400 kg/ha Opslag 80-85 %AA/6 M @ 20 °C Te vervangen door Styrian Golding (SI) Uitleg over de getoonde gegevens