Ga naar artikel

Boadicea (UK)

Bron: brouw-bier.nl - Alles wat de amateur bierbrouwer of bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier Boadicea was's werelds eerste variëteit die resistent is voor bladluis en als zodanig, door gebruik van minder pesticiden, een milieuvriendelijke hop. Boadicea werd uitgebracht in 2004 door Horticulture Research International (HRI) bij Wye College. Onstaan door kruising van een bladluis resistente Japanse wilde hop en een nakomeling van First Gold en Pioneer.

Boadicea
Land Verenigd Koninkrijk
Type AB
Aroma
Licht bloemig, kruidig karakter met uitstekende bittering.
Samenstelling
Alfazuren 8-11 %
Cohumulon 26 %
Humulon
Betazuren 3-4 %
Colupulon
Hopoliën 1.4-2.0 ml/100 gr
Myrceen 33 %
Humuleen 20 %
Caryofylleen
Farneseen 5 %
Selineen 5 %
Linalool 0.2-0.4 %
Totaal polyfenolen
Xanthohumol
Hopbel
Grootte
Compactheid
Lupuline kleur
Groei, oogst en opslag
Oogstperiode
Opbrengst
Opslag
Te vervangen door
Challenger (UK)
Sovereign (UK)
Uitleg over de getoonde gegevens