Boadicea (UK) Bron: brouw-bier.nl - Alles wat de amateur bierbrouwer of bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier Boadicea was's werelds eerste variëteit die resistent is voor bladluis en als zodanig, door gebruik van minder pesticiden, een milieuvriendelijke hop. Boadicea werd uitgebracht in 2004 door Horticulture Research International (HRI) bij Wye College. Onstaan door kruising van een bladluis resistente Japanse wilde hop en een nakomeling van First Gold en Pioneer. Boadicea Land Verenigd Koninkrijk Type AB Aroma Licht bloemig, kruidig karakter met uitstekende bittering. Samenstelling Alfazuren 8-11 % Cohumulon 26 % Humulon Betazuren 3-4 % Colupulon Hopoliën 1.4-2.0 ml/100 gr Myrceen 33 % Humuleen 20 % Caryofylleen Farneseen 5 % Selineen 5 % Linalool 0.2-0.4 % Totaal polyfenolen Xanthohumol Hopbel Grootte Compactheid Lupuline kleur Groei, oogst en opslag Oogstperiode Opbrengst Opslag Te vervangen door Challenger (UK)Sovereign (UK) Uitleg over de getoonde gegevens