Bouclier (FR) Bron: brouw-bier.nl - Alles wat de amateur bierbrouwer of bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier Deze variëteit komt oorspronkelijk uit de Elzas-regio in Frankrijk. Is het resultaat van een kruising tussen Strisselspalt en een mannelijke Engelse hop (voorouders waren Challenger, Early Bird Golding en Nothern Brewer). Deze hop heeft ook een mix van Engelse en Franse hop aromas. Bouclier Land Frankrijk Type A Aroma fruitig, kruidig en citrusaroma Samenstelling Alfazuren 7.9-8.5 % Cohumulon Humulon Betazuren 2.4-3.3 % Colupulon Hopoliën 1.1-1.6 ml/100 gr Myrceen 0.38 % Humuleen Caryofylleen Farneseen Selineen Linalool 0.5 % Totaal polyfenolen Xanthohumol Hopbel Grootte Compactheid Lupuline kleur Groei, oogst en opslag Oogstperiode Opbrengst Opslag Te vervangen door Uitleg over de getoonde gegevens