Bramling (UK) Bron: brouw-bier.nl - Alles wat de amateur bierbrouwer of bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier Een oudere variëteit van Golding. Bramling is zelden of nooit verkrijgbaar onder zijn eigen naam. Het origineel is geselecteerd uit het veld van een boer genaamd Musgrave Hilton, die een boerderij had in het Engels stadje Bramling. Bramling was ooit een van de meest populaire aroma hoppen in Engeland, maar werd vervangen toen rassen met een hoger rendement beschikbaar kwamen. Tot voor kort werd Bramling nog in kleine hoeveelheden verbouwd in Engeland en in British Columbia, Canada, waar het als British Columbia Golding wordt verkocht. De Bramling Cross variëteit is afkomstig van, en heeft zijn naam te danken aan deze hop. Bramling Land Verenigd Koninkrijk Type AB Aroma Samenstelling Alfazuren 5-7 % Cohumulon 33-35 % Humulon Betazuren 2.3-3.2 % Colupulon Hopoliën 0.7-1.0 ml/100 gr Myrceen 36 % Humuleen 31 % Caryofylleen 16 % Farneseen <1 % Selineen Linalool Totaal polyfenolen Xanthohumol Hopbel Grootte Compactheid Lupuline kleur Groei, oogst en opslag Oogstperiode vroeg Opbrengst 670-1120 kg/ha Opslag 76 %AA/6 M @ 20 °C Te vervangen door Uitleg over de getoonde gegevens