Columbia (US) Bron: brouw-bier.nl - Alles wat de amateur bierbrouwer of bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier Columbia werd algemeen beschouwd als vergelijkbaar, maar minderwaardig aan haar zuster Willamette (US) en wordt niet meer commercieel verbouwd. Columbia Land Verenigde Staten Type AB Aroma Samenstelling Alfazuren 7-11.5 % Cohumulon 36-43 % Humulon Betazuren 3-5.5 % Colupulon Hopoliën 0.5-1.6 ml/100 gr Myrceen 31-68 % Humuleen 14-20 % Caryofylleen 6-10 % Farneseen 10-30 % Selineen Linalool Totaal polyfenolen Xanthohumol Hopbel Grootte Compactheid Lupuline kleur Groei, oogst en opslag Oogstperiode halverwege-later Opbrengst Opslag Te vervangen door Willamette (US) Uitleg over de getoonde gegevens