Columbus (ES)

Bron: brouw-bier.nl - Alles wat de amateur bierbrouwer of bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier

Columbus is één van de drie rassen met een zelfde zeer hoog alfazuur gehalte, de zogenaamde CTZ (Columbus, Tomahawk, Zeus) groep. Elk van deze rassen heeft een alfazuurgehalte van tussen de 14,5-16,5 % en stammen af van dezelfde vrouwelijke hopvariëteit, namelijk Nugget. Oorspronkelijk gekweekt voor het hoge alfazuur gehalte, maar zijn ook populair om hun aroma van de hopoliën.

Columbus
Land Spanje
Type HA
Aroma
Intens en kruidig aroma.
Samenstelling
Alfazuren 15-17 %
Cohumulon
Humulon
Betazuren 4.5-5.5 %
Colupulon
Hopoliën 2.5-3.5 ml/100 gr
Myrceen 50-60 %
Humuleen
Caryofylleen
Farneseen
Selineen
Linalool 0.17 %
Totaal polyfenolen
Xanthohumol
Hopbel
Grootte Gemiddeld-Groot
Compactheid Compact
Lupuline kleur Bleekgeel-Geel
Groei, oogst en opslag
Oogstperiode
Opbrengst
Opslag 52 %AA/6 M @ 20 °C
Te vervangen door
Tomahawk (US)
Zeus (US)
Nugget (US)
Uitleg over de getoonde gegevens