Columbus (FR) Bron: brouw-bier.nl - Alles wat de amateur bierbrouwer of bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier Columbus is één van de drie rassen met een zelfde zeer hoog alfazuur gehalte, de zogenaamde CTZ (Columbus, Tomahawk, Zeus) groep. Elk van deze rassen heeft een alfazuurgehalte van tussen de 14,5-16,5 % en stammen af van dezelfde vrouwelijke hopvariëteit, namelijk Nugget. Oorspronkelijk gekweekt voor het hoge alfazuur gehalte, maar zijn ook populair om hun aroma van de hopoliën. Columbus Land Frankrijk Type HA Aroma Intens en kruidig aroma. Samenstelling Alfazuren 9.5-12 % Cohumulon Humulon Betazuren 4.5-5.5 % Colupulon Hopoliën 1.4-2.0 ml/100 gr Myrceen 30-50 % Humuleen Caryofylleen Farneseen Selineen Linalool Totaal polyfenolen Xanthohumol Hopbel Grootte Gemiddeld-Groot Compactheid Compact Lupuline kleur Bleekgeel-Geel Groei, oogst en opslag Oogstperiode Opbrengst Opslag 52 %AA/6 M @ 20 °C Te vervangen door Tomahawk (US)Zeus (US)Nugget (US) Uitleg over de getoonde gegevens