Ga naar artikel

Green Bullet (NZ)

Bron: brouw-bier.nl - Alles wat de amateur bierbrouwer of bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier Vrijgegeven door de Nieuw-Zeelandse DSIR (nu Plant & Food Research) in 1972. Dit triploïde alpha ras is gekweekt door een open kruisbestuiving van de Nieuw-Zeelandse variëteit Smooth Cone.

Green Bullet
Land Nieuw-Zeeland
Type HA
Aroma
Mooie denne/limoen aroma
Samenstelling
Alfazuren 11-14 %
Cohumulon 38-39 %
Humulon
Betazuren 6.5-7 %
Colupulon
Hopoliën 0.5-1.1 ml/100 gr
Myrceen 38-39 %
Humuleen 19.0-28.2 %
Caryofylleen 9.2-20.0 %
Farneseen 0.3 %
Selineen
Linalool
Totaal polyfenolen
Xanthohumol
Hopbel
Grootte gemiddeld-groot
Compactheid compact
Lupuline kleur geel
Groei, oogst en opslag
Oogstperiode laat
Opbrengst 2100-2400 kg/ha
Opslag 60-70 %AA/6 M @ 20 °C
Te vervangen door
Hallertau Tradition (DE)
Liberty (US)
Mount Hood (US)
Uitleg over de getoonde gegevens