Hallertauer Merkur (DE) Bron: brouw-bier.nl - Alles wat de amateur bierbrouwer of bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier Hallertauer Merkur was de eerste meeldauw resitente variëteit van Hopfenforschungszentrum te Hüll. Het is een kruising tussen Hallertauer Magnum en de variant 81/8/13. Geregistreerd in 2001. Hallertauer Merkur Land Duitsland Type HA Aroma Bloemig, hoppig, citrus Samenstelling Alfazuren 10.0-14.0 % Cohumulon 17-22 % Humulon Betazuren 3.5-7.0 % Colupulon 37-45 % Hopoliën 1.4-1.9 ml/100 gr Myrceen 25-35 % Humuleen 35-50 % Caryofylleen 9-15 % Farneseen <1 % Selineen 0.4-0.9 % Linalool 0.6-1.1 % Totaal polyfenolen 4.0-5.0 % Xanthohumol 0.3 % Hopbel Grootte gemiddeld Compactheid Lupuline kleur Groei, oogst en opslag Oogstperiode laat Opbrengst 2000-2200 kg/ha Opslag Te vervangen door Uitleg over de getoonde gegevens