Hallertauer Mittelfrüh(er) (DE) Bron: brouw-bier.nl - Alles wat de amateur bierbrouwer of bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier Deze oude traditionele Duitse hopvariëteit werd gebruikt in de meeste Duitse pilsen. De hop werd vernoemd naar de regio Hallertau in Beieren. In de jaren 1970 en 1980 werd deze hopvariëteit op veel plaatsen vervangen door de Hallertau Hersbrucker omdat die meer ziekteresistent is. Hallertauer Mittelfrüh(er) Land Duitsland Type A Aroma kruidig, iets citrus, bloemig Samenstelling Alfazuren 3.5-4.5 % Cohumulon 20-26 % Humulon Betazuren 3.5-4.5 % Colupulon 36-44 % Hopoliën 0.7-1.3 ml/100 gr Myrceen 20-28 % Humuleen 45-55 % Caryofylleen 10-15 % Farneseen <1 % Selineen 1.0-1.5 % Linalool 0.7-1.1 % Totaal polyfenolen 4.0-5.0 % Xanthohumol 0.2-0.3 % Hopbel Grootte klein-gemiddeld Compactheid los Lupuline kleur lichtgeel-geel Groei, oogst en opslag Oogstperiode vroeg Opbrengst 1050-1300 kg/ha Opslag 52-58 %AA/6 M @ 20 °C Te vervangen door Hallertauer Tradition (DE) Uitleg over de getoonde gegevens