Hallertauer Tradition (DE) Bron: brouw-bier.nl - Alles wat de amateur bierbrouwer of bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier Hallertauer Tradition is afkomstig van Hopfenforschungszentrum te Hüll, een kruising tussen Hallertauer Gold en 75/15/106M. Deze variëteit heeft een goede resistentie voor meeldauw en een hoge opbrengst. Geregistreerd in 1993. Hallertauer Tradition Land Duitsland Type A Aroma mild bloemig, kruidig Samenstelling Alfazuren 3.8-6.0 % Cohumulon 24-30 % Humulon Betazuren 3.0-5.0 % Colupulon 41-49 % Hopoliën 0.9-1.4 ml/100 gr Myrceen 17-32 % Humuleen 35-50 % Caryofylleen 10-15 % Farneseen <1 % Selineen 0.5-1.0 % Linalool 0.7-1.2 % Totaal polyfenolen 4.0-5.0 % Xanthohumol 0.4 % Hopbel Grootte gemiddeld Compactheid compact Lupuline kleur lichtgeel Groei, oogst en opslag Oogstperiode vroeg-gemiddeld Opbrengst 1500-1800 kg/ha Opslag 65-70 %AA/6 M @ 20 °C Te vervangen door Liberty (US)Hallertauer Mittelfrüher (DE)Ultra (US) Uitleg over de getoonde gegevens