Herkules (DE) Bron: brouw-bier.nl - Alles wat de amateur bierbrouwer of bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier Herkules is een variëteit met een zeer hoog alfazuurgehalte en een zeer hoge opbrengst, afkomstig van Hopfenforschungszentrum te Hüll. Herkules Land Duitsland Type B Aroma kruidig, hoppig. Samenstelling Alfazuren 12.0-17.0 % Cohumulon 32-38 % Humulon Betazuren 4.0-5.5 % Colupulon 52-58 % Hopoliën 1.6-2.4 ml/100 gr Myrceen 30-50 % Humuleen 30-45 % Caryofylleen 7-12 % Farneseen <1 % Selineen 0.3-0.8 % Linalool 0.3-0.8 % Totaal polyfenolen 3.0-4.0 % Xanthohumol 0.6-0.7 % Hopbel Grootte Compactheid Lupuline kleur Groei, oogst en opslag Oogstperiode laat Opbrengst 2300-2500 kg/ha Opslag Te vervangen door Uitleg over de getoonde gegevens