Lublin (Lubelski) (PL) Bron: brouw-bier.nl - Alles wat de amateur bierbrouwer of bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier Lublin, ook wel Lubelski genoemd, is naast Marynka één van de meest geteelde hopvariteiten in Polen. Deze hop wordt vooral verbouwd rond de stad Lublin en Pulawy en kent een lange traditie bij de Poolse brouwerijen. Lublin is ontstaan uit Saaz en heeft daarom veel dezelfde kenmerken. Door het zeer hoge farneseen gehalte, heeft het aroma wat van magnolia en lavendel. Lublin (Lubelski) Land Polen Type A Aroma Kruidig, heeft wat van magnolia en lavendel. Samenstelling Alfazuren 3-4.5 % Cohumulon 25-28 % Humulon Betazuren 2.5-3.5 % Colupulon Hopoliën 0.7-1.2 ml/100 gr Myrceen 22-29 % Humuleen 30-40 % Caryofylleen 6-11 % Farneseen 10-12 % Selineen Linalool Totaal polyfenolen Xanthohumol Hopbel Grootte Gemiddeld Compactheid Los Lupuline kleur Geel Groei, oogst en opslag Oogstperiode Vroeg Opbrengst 900-1250 kg/ha Opslag 70-75 %AA/6 M @ 20 °C Te vervangen door Saaz (CS)Sterling (US) Uitleg over de getoonde gegevens