Ga naar artikel

Lublin (Lubelski) (PL)

Bron: brouw-bier.nl - Alles wat de amateur bierbrouwer of bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier Lublin, ook wel Lubelski genoemd, is naast Marynka één van de meest geteelde hopvariteiten in Polen. Deze hop wordt vooral verbouwd rond de stad Lublin en Pulawy en kent een lange traditie bij de Poolse brouwerijen. Lublin is ontstaan uit Saaz en heeft daarom veel dezelfde kenmerken. Door het zeer hoge farneseen gehalte, heeft het aroma wat van magnolia en lavendel.

Lublin (Lubelski)
Land Polen
Type A
Aroma
Kruidig, heeft wat van magnolia en lavendel.
Samenstelling
Alfazuren 3-4.5 %
Cohumulon 25-28 %
Humulon
Betazuren 2.5-3.5 %
Colupulon
Hopoliën 0.7-1.2 ml/100 gr
Myrceen 22-29 %
Humuleen 30-40 %
Caryofylleen 6-11 %
Farneseen 10-12 %
Selineen
Linalool
Totaal polyfenolen
Xanthohumol
Hopbel
Grootte Gemiddeld
Compactheid Los
Lupuline kleur Geel
Groei, oogst en opslag
Oogstperiode Vroeg
Opbrengst 900-1250 kg/ha
Opslag 70-75 %AA/6 M @ 20 °C
Te vervangen door
Saaz (CS)
Sterling (US)
Uitleg over de getoonde gegevens