Motueka (NZ) Bron: brouw-bier.nl - Alles wat de amateur bierbrouwer of bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier Een triploïde aroma variëteit, die ontwikkeld is door Nieuw-Zeeland's HortResearch. Deze hop werd gekweekt door een kruising van een Nieuw-Zeelands hop (2/3) met Saaz (1/3). Als eerste gebruikt door een Belgische brouwerij wat leidde tot de naam Belgische Saaz en later ook bekend onder de afkorting B Saaz. Motueka Land Nieuw-Zeeland Type AB Aroma limoen, tropische vruchten Samenstelling Alfazuren 6.5-7.5 % Cohumulon 29 % Humulon Betazuren 5.0-5.5 % Colupulon Hopoliën 0.8 ml/100 gr Myrceen 47.7 % Humuleen 3.6 % Caryofylleen 2.0 % Farneseen 12.2 % Selineen Linalool 4.0 % Totaal polyfenolen Xanthohumol Hopbel Grootte Compactheid Open Lupuline kleur Groei, oogst en opslag Oogstperiode Vroeg Opbrengst Opslag Te vervangen door Saaz (CS)Sterling (US) Uitleg over de getoonde gegevens