Nothern Brewer (DE) Bron: brouw-bier.nl - Alles wat de amateur bierbrouwer of bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier Afkomstig van Engeland vanaf 1934. Oorspronkelijk een belangrijke bitterhop, maar nu in populariteit aan het afnemen. Nothern Brewer Land Duitsland Type AB Aroma sterk hop, bloemig, citrus Samenstelling Alfazuren 8.0-10.0 % Cohumulon 27-32 % Humulon Betazuren 3.0-5.0 % Colupulon 48-53 % Hopoliën 1.5-2.0 ml/100 gr Myrceen 50-60 % Humuleen 35-50 % Caryofylleen 10-20 % Farneseen <1 % Selineen 0.3-0.8 % Linalool 0.3-0.8 % Totaal polyfenolen 3.0-4.0 % Xanthohumol 0.5-0.7 % Hopbel Grootte groot Compactheid Lupuline kleur Groei, oogst en opslag Oogstperiode vroeg-gemiddeld Opbrengst 1400-1650 kg/ha Opslag 70-80 %AA/6 M @ 20 °C Te vervangen door Perle (DE)Nothern Brewer (US) Uitleg over de getoonde gegevens