Saaz (CS) Bron: brouw-bier.nl - Alles wat de amateur bierbrouwer of bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier Een typische aromahop, uit Tsjechië. Deze hop heeft een aangenaam en mild aroma en een laag gehalte aan alfazuren. Het wordt veel gebruikt in de Boheemse pilseners. Saaz Land Tsjechië Type A Aroma Een harsachtige, zacht kruidige smaak en aroma, delicaat en subtiel. Samenstelling Alfazuren 2.5-5 % Cohumulon 23-26 % Humulon Betazuren 4.6-7 % Colupulon Hopoliën 0.4-1.0 ml/100 gr Myrceen 25-40 % Humuleen 15-25 % Caryofylleen 5-8 % Farneseen 13-20 % Selineen 0.5-1.5 % Linalool 0.4-0.8 % Totaal polyfenolen Xanthohumol 0.3 % Hopbel Grootte Klein-Gemiddeld Compactheid Los-Gemiddeld Lupuline kleur Lichtgeel Groei, oogst en opslag Oogstperiode Gemiddeld Opbrengst 800-1350 kg/ha Opslag 45-55 %AA/6 M @ 20 °C Te vervangen door Saaz (US)Lublin (PL)Sterling (US) Uitleg over de getoonde gegevens