Ga naar artikel

Saaz (CS)

Bron: brouw-bier.nl - Alles wat de amateur bierbrouwer of bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier Een typische aromahop, uit Tsjechië. Deze hop heeft een aangenaam en mild aroma en een laag gehalte aan alfazuren. Het wordt veel gebruikt in de Boheemse pilseners.

Saaz
Land Tsjechië
Type A
Aroma
Een harsachtige, zacht kruidige smaak en aroma, delicaat en subtiel.
Samenstelling
Alfazuren 2.5-5 %
Cohumulon 23-26 %
Humulon
Betazuren 4.6-7 %
Colupulon
Hopoliën 0.4-1.0 ml/100 gr
Myrceen 25-40 %
Humuleen 15-25 %
Caryofylleen 5-8 %
Farneseen 13-20 %
Selineen 0.5-1.5 %
Linalool 0.4-0.8 %
Totaal polyfenolen
Xanthohumol 0.3 %
Hopbel
Grootte Klein-Gemiddeld
Compactheid Los-Gemiddeld
Lupuline kleur Lichtgeel
Groei, oogst en opslag
Oogstperiode Gemiddeld
Opbrengst 800-1350 kg/ha
Opslag 45-55 %AA/6 M @ 20 °C
Te vervangen door
Saaz (US)
Lublin (PL)
Sterling (US)
Uitleg over de getoonde gegevens